top of page
Søk
  • Forfatterens bildeEgil Hanger

Digital visning eller vanlig visning?

Oppdatert: 25. jul. 2019

Bruk av digitale verktøy og løsninger blir stadig mer populært i næringslivet. Dette gjelder også innenfor eiendomsbransjen, hvor ny teknologi og trender har åpnet opp for nye måter å gjøre ting på. Man ønsker gjerne å digitalisere mest mulig, men det er ikke alltid at det er like lett.

Fordeler med digital visningDigital visning begynner å bli en trend i eiendomsmarkedet, brukt både alene og i kombinasjon med vanlig visning. Dette gir leietaker en unik kundeopplevelse, samtidig en effektiv og enkel gjennomgang av leieobjektet. Leietaker kan fritt bevege seg i alle etasjer og rom, samtidig kan de zoome inn hvis de ønsker å inspisere gulv, vegger, osv. mer detaljert. På denne måten kan en slik virtuell visning gi betydelig tidsbesparelser for både utleier og leietaker. I tillegg, differensierer utleier seg mer fra andre noe som resulterer i en sterkere merkevare og posisjonering ovenfor konkurrenter. Ett eksempel på dette er Fredensborg sitt prosjekt, Campus G12. Dette er foreløpig verdens største modell i følge fotografen Fredric Damiens, bestående av 266 topp moderne leiligheter for studenter.

Fredensborg sitt Campus G12, brukt med tillatelse fra 3D-viewing AS. Se utvalgte 3D modeller her:

Ulemper med digital visning På den andre siden, er det viktig å være kjent med ulempene hvis utleier velger å gjennomføre digital visning uten å kombinere med vanlig visning. Dette blir definert som fjernsalg dersom leietaker inngår avtalen uten vanlig visning. I slike tilfeller har leietaker 14 dagers angrefrist fra de blir kjent med angreretten jfr. § 20 angrerettloven. Angreretten utløper 14 dager etter dato for avtaleinngåelse. Dagen avtalen inngås regnes ikke med i fristen. Du bør også inkludere denne klausulen i avtalen «Leietaker forhåndssamtykker til at levering av tjenesten har begynt ved tiltredelse av leieforholdet. Ved undertegnelse på denne avtalen erkjenner leieren at angreretten vil gå tapt når leieforholdet tiltres, jf. Angrerettloven § 22 bokstav c.» OBS! Dersom utleier glemmer å opplyse om angreretten, så har leietaker 12 måneder og 14 dager angrerett. Som vi kjenner til, så har det vært 2 saker i Husleietvistutvalget (HTU):

Vår anbefaling - Ta i bruk mulighetene i ny teknologi! Vi anbefaler å benytte seg av fordelene ved digital visning, da du som utleier blir mer attraktiv og det vil være en større sannsynlighet for å sikre seg de beste leietakerne. Men vi anbefaler alltid å avholde vanlig visning med leietaker i tillegg, slik at du unngår fallgruvene som kan forekomme ved angrefrist. Vi er ikke i tvil om at digital visning er en del av framtiden i eiendomsbransjen! Ønsker du å teste digital visning og virtuelle 3D-fremstillinger? Ta kontakt med oss i dag for ett uforpliktende tilbud på 3D skanning.

Fungerer på alle plattformer (mobil, nettbrett, datamaskin)

Del link/htmlkode på hjemmeside, annonser, sosiale medier, e-post, osv.

Unik kundeopplevelse av innvendig areal med dukkehusfunksjon.

Øyvind Hasund Dahl ohd@uniteliving.com +47 954 41 930

244 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page