top of page
Søk
  • Forfatterens bildeKenneth Eriksen

Hentet 20 mill. - Klar for storsatsing

Oppdatert: 10. des. 2021

Artikkel hentet fra Estate Nyheter: https://www.estatenyheter.no/hentet-20-mill---klar-for-storsatsing/315055


KLAR FOR KOMMERSIALISERING: Christian Wierød i Unite Living - Foto: Kubrix_Film&Foto


Pareto Bolig og Urbanium Gruppen er blant investorene som gikk inn i Unite Livings seneste emisjon på 20 millioner kroner.


Dag-Jørgen Saltnes - Estate media

 
PUBLISERT Onsdag 17. november 2021 - 06:25

Opprinnelig begynte Unite Living med en forretningsmodell som Tinder for boligmarkedet. Men forretningsmodellen ble raskt justert.

– Det var ikke så mye å tjene på fattige studenter som ikke hadde råd til å bo alene. Det var også et problem at jo bedre jobb vi gjorde, jo mindre var sannsynligheten for at de kom tilbake, sier CEO og gründer Christian Wierød.

I stedet har selskapet vridd virksomheten mot en digitalisering og automatisering av alle prosessene med å leie ut bolig for profesjonelle utleiere. Selskapet leverer blant annet


• Digitale visninger og publisering til FINN

• Interessenthåndtering med kredittsjekk

• Digitale kontrakter hvor depositumskonto eller garanti opprettes automatisk ved signering

• Dynamiske inn- og ut-flytningsprotokoller

• Vaktmestermodul koblet til leieobjektets livsløp

• Automatisk fakturering via smarte kontrakter

• Purringer, lovpålagte varsler og automatisert utkastelsesprosess som klargjør dokumenter for namsmannen osv.

Men fokuset på Tinder for boligmarkedet var ikke forgjeves.

– Vi hadde aldri bygd systemet på denne måten hvis vi ikke hadde startet med det vi gjorde. Vi begynte med leietaker i fokus, kundenes kunder. Det gjør at vi har en prosessorientert utviklingsmetode. Vi ser på alle prosessene som sluttbruker skal gjennom og ved å digitalisere og automatisere disse har vi løst 80 prosent av jobben til forvalter. Og så bygger vi back end funksjonalitet på de siste 20 prosentene, sier Wierød.

Samtidig har Unite Living fortsatt søkemulighetene for privatpersoner som er på jakt etter en utleiebolig.

Nå har selskapet nettopp avsluttet en kapitalinnhenting på 20 millioner kroner. I tillegg har Innovasjon Norge bidratt med 5 millioner kroner i lån.

– Majoriteten av de 20 millionene kommer fra kunder som bruker Unite Living. Krogsveen-eier Pareto Bolig følger opp Krogsveen sin tidligere investering. Andre investorer som tegnet seg er Urbanium Gruppen, Høyen Utleie, som investerte sammen med Bjørn Dæhlie, Santo og Per Kumle, som ledet an i en investorgruppe med privatpersoner, sier Wierød.

Emisjonen priset Unite Living til 140 millioner kroner etter emisjonen.

– Vi har brukt 60.000 utviklingstimer så langt og har bygd systemet i samarbeid med alle kundene våre. Vi har 60 profesjonelle utleiere og utleiemeglere som kunder som har 7.000 utleieenheter til sammen. Systemet dobler kapasiteten til kundene våre. Vi er seks i Norge og skal doble antall ansatte innen seks måneder. Utviklingsteamet i Bangladesh har vi allerede doblet fra 10 til 20 ansatte. Vi blir totalt 32 årsverk i løpet av seks måneder. Til nå har vi brukt minimalt på markedsføring, kanskje 100.000 kroner totalt. Nesten alt er word of mouth. Det blir spennende å se hvilke resultater vi får ved å ansette en person med et markedsbudsjett, sier Unite Living-gründeren.

80 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Vi i Unite Living ønsker å informere om at Christian, vår daglige leder og CEO, har kommet frem til den tunge avgjørelsen om å fratre sin stilling av helsemessige årsaker. Som gründer av selskapet har

Med store endringer i samfunnet er det viktig at man henger med i svingene. Siden september 2021 og frem til nå ser vi en KPI økning på 6,9%, noe som betyr økte utgifter og kostnader for de fleste av

bottom of page