top of page
Søk
  • Forfatterens bildeEgil Hanger

Hvordan velge den rette leietakeren?

Oppdatert: 25. jul. 2019

I ett skiftende marked, er det ikke alltid enkelt å velge den riktige leietakeren. Leietaker er ofte opptatt av beliggenheten i forhold til studier, jobb, kollektivtransport og butikker. Det er ikke alltid man har den beste beliggenheten, men det har ikke nødvendigvis betydning for om du velger den rette leietakeren eller ikke.

Ta gode og detaljerte bilderLeietaker ønsker gjerne et sted som ser ordentlig og ryddig ut. Klarer du i tillegg å presentere rom og fasiliteter på en appellerende måte, styrker dette interessen fra de riktige leietakerne. I tillegg fremstår du som en profesjonell aktør og gir en tydeligere merkevare. Så husk å ta gode og detaljerte bilder før du skal annonsere leieobjektet. Vi anbefaler å teste bruk av 3D-fremstillinger som gir leietaker en unik kundeopplevelse av leieobjektet. Boligannonse med relevant innhold – Tenk som en selgerPresenter leieobjektet og standarden slik det fremstår ærlig og redelig. Tillit og trygghet for leietaker er viktig. Beskriv leieobjektets beliggenhet, avstand til skoler/universitet, barnehager, kollektivtransport i nærheten, point of interest og sentrale transportruter som kan være viktig for å leietaker å vite om. Tydeliggjør månedsleie, hva som er inkludert, depositum, areal, soverom, etasje, boligtype og leieperiode. List opp fasiliteter og fortell gjerne utdypende dersom du tilbyr noen fasiliteter som gjør leieobjektet ekstra attraktivt å leie. Sett deg inn i leietaker sine sko og tenk hvordan du ville blitt solgt til dersom du skulle leie en leilighet.

Concessions – En trend i New York City Utleiere i New York har den siste tiden innført «concessions», det vil si ekstra fordeler ved å leie det aktuelle leieobjektet for å tiltrekke seg de beste leietakerne. Leietakerne i NYC har blitt mer kresne og mindre betalingsvillige. Leieprisene er fallende, men for at utleier skal klare å ivareta sin finansieringsevne og verdi på eiendommene blir altså «concessions» brukt regelmessig. Så hva vil dette altså si? Utleiere tilbyr alt i fra 1 til 3 måneders gratis leie, tjenester som Netflix/Prime, treningssenter og aviser inkludert i leien for å sikre seg de beste leietakerne. https://streeteasy.com/blog/nyc-rental-concessions-versus-discounts/ Skille klinten fra hvetenAv og til kan man la seg lure av leietakeren, da ikke alle er 100 % oppriktige dessverre. Sikkerhetsstillelse og innbetaling av husleie på tid er helt essensielt for utleier. Vi anbefaler derfor at du alltid gjennomfører en kredittsjekk av leietaker og ber om referanser fra tidligere leieforhold. Gjør dette før du skal avholde visning, så slipper du å bruke unødvendig tid på ukvalifiserte prospekter.

PS: Det er viktig å ikke overlevere nøkkelen før depositum er innbetalt. Er nøkkelen overlevert og eventuelt kontrakt ikke skrevet under, så regnes dette som en muntlig avtale og vedkommende ansees som leietaker med de rettigheter det medfører. Kan Unite Living gjøre dette enklere for meg som utleier? Vi i Unite Living kommer til å tilby rating av leietakere fra tidligere leieforhold i vårt forvaltningssystem. Slik kan vi tidlig bistå utleier med å segmentere ut et riktig utvalg av leietakere. Det vil også være mulig for leietakere å kredittsjekke seg selv. I tillegg har leietaker sin egen profil med bilde hvor de kan velge å fortelle litt om seg selv, alder, yrke/studier, kjønn, personlighet, interesser og sine holdninger til festing og rydding. På denne måten gir vi utleier en utfyllende profil på potensielle leietakere i en tidlig fase av utleieprosessen. Dette vil også skape et bedre bomiljø og sammensetning i bygården. Unite Living digitaliserer og automatiserer Boligutleie fra A til Å. Ta gjerne kontakt med oss i dag for en uforpliktende gjennomgang av hvordan vi kan skape verdi for deg. Øyvind Dahl 954 41 930ohd@uniteliving.com

288 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page